ΑΘΗΝΑ

11-12-13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Διοργάνωση συνεδρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΘΗΝΑ

11-12-13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Διοργάνωση συνεδρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φρανσίς Γ. Κωνσταντίνος

Consultant Child Psychiatrist Kuwait Centre for Mental Health, Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Εκλεγμένος Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κουβέιτ

Ο Κωνσταντίνος Φρανσίς σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1991) και ειδικεύτηκε στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής – ΠΝΑ (1998). Το επιστημονικό του ενδιαφέρον ήταν στις Νευροψυχιατρικές Διαταραχές (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας – ΔΕΠΥ, Διαταραχή Τικ και Tourette, Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή). Η ενασχόληση του ήταν τόσο κλινικά στο αντίστοιχο ιατρείο του ΠΝΑ, όσο και ερευνητικά, όπου και έκανε τις πρώτες του δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά.

Από το 1998 ξεκίνησε να εργάζεται στο Ίδρυμα για το παιδί «Η Παμμακάριστος» που εκπαιδεύει παιδιά και έφηβους με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), όπου και ξεκίνησε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για αυτές τις διαταραχές. Πραγματοποίησε σειρά εκπαιδεύσεων στο εξωτερικό για τη διάγνωση και παρέμβαση στις ΔΑΦ (ADI-R, ADOS, DISCO, 3Di, EarlyBird, κ.α.).

Το 2000 ολοκλήρωσε πενταετή εκπαίδευση στη συστημική θεραπεία οικογένειας και ζεύγους στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής. Στα πλαίσια του Ιδρύματος συμμετείχε στη διοργάνωση, εκτέλεση και διδαχή μεγάλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας για επαγγελματίες στο θέμα των ΔΑΦ, μεταξύ των οποίων και 4 Πανελλαδικών ΕΠΕΑΕΚ με συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και της ΕΕ. Παράλληλα, το 2000, ίδρυσε το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «Εξέλιξη» για παροχή εκπαίδευσης σε παιδιά με ΔΑΦ και τις οικογένειές τους.

Το 2004 εργάστηκε για 2 χρόνια στην ομάδα Αυτισμού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ως κλινικός ερευνητής, όπου συνέχισε την ερευνητική του ενασχόληση με δημοσιεύσεις και ομιλίες και σεμινάρια στη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και αλλού. Έκτοτε συμμετέχει στη διεθνή εταιρεία για την έρευνα στον Αυτισμό (International Society for Autism Research – INSAR) και στα ετήσια συνέδριά της, όπου ανακοινώνονται τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα για τις ΔΑΦ.

Το 2007 έγινε Διδάκτορας του πανεπιστήμιου Αθηνών και ξεκίνησε να εργάζεται ως κλινικός ερευνητής στη 2η Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αττικό Νοσοκομείο, μέχρι την εκλογή του σε Λέκτορα Παιδοψυχιατρικής στην ίδια κλινική το 2011. Στο πλαίσιο της κλινικής ίδρυσε το ιατρείο ΔΑΦ στο ΠΓΝΑ Αττικό. Έκτοτε, συνέχισε το ερευνητικό και κλινικό του έργο, αλλά και το διδακτικό με σεμινάρια στην Ελλάδα (μεταξύ των οποίων διεύθυνε ένα νέο ΕΠΕΑΕΚ για πανελλαδική εκπαίδευση δασκάλων στις ΔΑΦ) και το εξωτερικά (Μ. Βρετανία, Αργεντινή, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία).

Το 2010, μετά από διεθνή διαγωνισμό, ανέλαβε τη μελέτη για τη δημιουργία Ολοκληρωμένου Κέντρου Αυτισμού στη Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ το 2012 ως σύμβουλος του Κυπριακού Συνδέσμου για τον Αυτισμό ολοκλήρωσε την επιστημονική εισαγωγή στον Πρακτικό Οδηγό για τα άτομα με Αυτισμό της Κύπρου.

Από το 2013 εργάζεται ως consultant στο κρατικό ψυχιατρικό νοσοκομείο του Κουβέιτ, όπου και ίδρυσε και διευθύνει το σχετικό ιατρείο ΔΑΦ. Συνεχίζει, επίσης, την ερευνητική του εργασία στις ΔΑΦ με διεθνείς συνεργασίες.

Το 2021 επελέγη ως Επισκέπτης Καθηγητής στο τμήμα Λογοθεραπείας, της Σχολής Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 2022 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κουβέιτ.

Υπό την Αιγίδα

Ακολουθήστε μας στα social media
  

Προηγούμενα συνέδρια

1o Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας

2o Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας